COVID-19 în MOLDOVA

Un hoț de apartamente din capitală a ajuns pe mîna poliției

Un hoț de apartamente din capitală a ajuns pe mîna poliției

Un bărbat în vîrstă de 32 de ani originar din r. Strășeni, a fost reținut pentru 72 de ore pentru comiterea mai multor furturi din locuințe.

Individul în perioada 29 – 31 iulie, pe parcursul nopții a pătruns în trei apartamente amplasate în sectorul Botanica. Acesta pătrundea în locuințe unde observa că geamurile din termopan sînt întredeschise. În două cauzuri de furt proprietarii locuințelor nu se aflau la domiciliu, iar într-un caz proprietarul dormea în locuință cînd individul a urcat pe o anexă și a pătrus în apartamentul de la etajul doi. Acesta a sustras din apartamente telefoane mobile, laptopuri și articole vestimentare. Prejudiciul estimat de părțile vătămate constituie 18 830 lei.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. Făptașul a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul și-a recunoscut vinovăția.


Bărbatul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru furt, care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 4 ani.

În acest context Poliţia Capitalei vine cu un apel către locuitori, cu următoarele recomandări:

- Dacă plecaţi de acasă pînă la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;

- Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii cînd cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sînt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;

- Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vîndă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura;

- Dacă plecați de acasă nu lăsați geamurile deschise ori întredeschise.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load