Un fost șef de la Primărie a fost restabilit în funcție, fiind condamnat

Un fost șef de la Primărie a fost restabilit în funcție, fiind condamnat

Ion Vrînceanu, fostul șef al Direcției Educație, Tineret și Sport (DETS) a sectorului Buiucani, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, a fost restabilit în funcție. 


Acesta a fost condamnat anterior pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.


Judecătoarea Tatiana Avasiloaie de la Judecătoria Chișinău a dispus marți, 23 aprilie 2019, ca acesta să fie reangajat, cu plata salariului neachitat și a despăgubirilor pentru absența de la serviciu în perioada 12 martie 2018 – 23 aprilie 2019, scrie Moldovacurata.md.


Solicitată să explice cum va rezolva această situație, de vreme ce funcția este ocupată de mult timp, Direcția generală Educație, Tineret și Sport (DGETS) a refuzat să ofere un răspuns.


Actualei șefe de la DETS Buiucani, Veronicăi Solomițchi, i s-a solicitat să-și dea demisia benevol. Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, s-a arătat nemulțumit că la această Direcție s-a cumpărat o mașină de serviciu de marca Skoda din bani publici în sumă de circa 11.500 de euro. Bani publici s-au cheltuit și pe 8,5 tone de pere olandeze care, deși sînt luate angro, costă cît cele din magazin.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load