Sute de locuitori ai capitalei vor rămîne fără garaje

Sute de locuitori ai capitalei vor rămîne fără garaje

Sute de garaje instalate ilegal în întreaga capitală vor fi demolate sau evacuate. Subiectul a fost discutat astăzi la ședința operativă a serviciilor municipale din Chișinău.


Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a dat indicații pretorilor de sector ca, împreună cu Poliția Capitalei, să creeze o comisie care să stabilească un plan de acțiune de evacuare a garajelor.


„Ieri am fost în inspecție la Mircea cel Bătrîn 29. Am văzut situația cu garajele fără autorizație și instalate ilegal”, a început Codreanu, cerînd de la pretorii de sector informații despre numărul de garaje neautorizate și procesul de evacuare a acestora.


„În sectorul Ciocana, în urma controlului efectuat toamna, au fost depistate 106 garaje metalice amplasate ilegal în curțile blocurilor locative de pe străzile Ișnovăț, Otovasca, Alecu Russo, Mihail Sadoveanu, Nicolae Milescu-Spătaru, Petru Zadnipru și bulevardul Mircea cel Bătrîn.


În scuarul bd. Mircea cel Bătrîn sînt amplasate 52 de garaje metalice, dintre care două au fost evacuate benevol de către proprietari. La moment se lucrează cu Inspectoratul de Poliție Ciocana pentru identificarea proprietarilor garajelor amplasate în scuar. Din 52 de proprietari, au fost identificați 32. Acum lucrăm pentru a-i obliga să-și evacueze garajele”, a declarat pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic.


Potrivit pretorului sectorului Buiucani, în zonă există 21 de garaje neautorizate, dintre care 16 sînt metalice, iar 5 - capitale. „Vom emite dispoziția de demolare a acestora”, a spus Valeriu Nemerenco.


În celelalte sectoare ale orașului se face încă inventarierea garajelor.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load