COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei, aprobat în CMC

Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei, aprobat în CMC

Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău a fost aprobat astăzi în Consiliul Municipal Chișinău. Primarul general Ion Ceban afirmă că acesta este un mic pas pentru a face Chișinăul un loc cu adevărat curat.

Proiectul Regulamentului privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău stabilește cadrul juridic unitar privind desfășurarea serviciului de salubrizare, definind modalitățile și condițiile ce trebuie îndeplinite pentru asigurarea serviciului și curățeniei pe raza administrativ-teritorială a orașului Chișinău.

„De ce a fost nevoie de un asemenea proiect? Pentru că nu se mai poate așa. Multor persoane nu le pasă de mediul în care trăiesc și aruncă gunoaie la orice colț, chiar dacă sînt urne special amenajate. Acest proiect vine să stabilească niște reguli stricte și clare.
Da, vor fi amenzi mai mari. Datorită acestui regulament, vom putea aplica amenzi celor care nu respectă legislația. Mai mult, în prevederile Regulamentului existent, nu sînt stabilite responsabilitățile anumitor categorii de subiecți, iar din această cauză este imposibil de a fi aplicat Codul contravențional al RM”, a subliniat primarul.


Regulamentul este structurat pe capitole și secțiuni, care se referă la: conceptul și principiile serviciului de salubrizare; activitățile de întreținere a spațiilor publice, pe care trebuie să le respecte operatorii implicați în proces; activitățile și regulile de gestionare a deșeurilor în oraș; responsabilitățile privind asigurarea și menținerea curățeniei pe domeniul public; interdicțiile și sancțiunile pentru nerespectarea regulilor de asigurare și menținere a curățeniei.

Ion Ceban a punctat că își dorește o capitală curată și un oraș modern!

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load