COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primăria capitalei a primit șase oferte privind schimbarea locației

Primăria capitalei a primit șase oferte privind schimbarea locației

Afirmația vine de la primarul general, Ion Ceban, care spune că urmează o solicitare publică cu o serie de cerințe. Primarul a numit și o sumă. Iată cît ar fi dispus să achite pentru noul sediu.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, ofertele de la agenții economici din capitală continuă să vină. „Ne-au contactat și au zis că și-ar dori să ne ofere spațiul. Noi am zis „oameni buni nu vrem așa”. O să facem o solicitare publică cu criteriile pe care le dorim, în termenii legali. Cine dorește - să participe.”, afirmă Ceban, notează Noi.md cu referire la evzmd.md.

„Suma pe care sînt dispuși să o oferim este aceeași ca și pentru întreținerea lunară a clădirii Primăriei. Cît plătim aici pentru întreținere, atît sîntem dispuși să achităm în altă parte. Mai exact, 240 de mii de lei - iarna și 40 de mii de lei vara”, a concretizat edilul capitalei.


Menționăm că în cadrul Primării activează 155 de persoane, în timp ce numărul necesar de angajați se ridică la 213. Totodată, birourile celor 15 direcții ale municipalității sînt amplasate pe două etaje ale clădirii.

La una dintre primele ședințe operative în calitate de primar general al capitalei, Ion Ceban a anunțat că întregul efectiv al sediului central al Primăriei se va muta într-un birou de tip open-space. Potrivit noului primar, actuala clădirea ar putea fi transformată ulterior în muzeu.

Clădirea primăriei municipiului Chișinău este un monument de arhitectură și istorie de însemnătate națională, introdus în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău, la inițiativa Academiei de Științe.

Clădirea inițială, care avea ca destinație găzduirea Dumei orășenești a fost terminată în 1901. În timpul celui de-al doilea război mondial, clădirea a fost grav deteriorată în urma bombardamentelor sovietice, fiind reconstruită în anii postbelici după fotografiile clădirii

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load