COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Preoții unei biserici îndeamnă enoriașii să doneze bani ca să achite amenda de 22.500 de lei

Preoții unei biserici îndeamnă enoriașii să doneze bani ca să achite amenda de 22.500 de lei

Slujitorii bisericii „Sfîntul Dumitru” din sectorul Botanica al capitalei îndeamnă enoriașii să doneze bani ca să-și poată achita amenda de 22.500 lei .

Procesul contravențional a fost întocmit la 21 martie, cînd în curtea bisericii a fost oficiată o slujbă, contrar interdicțiilor impuse de Comisia Situații Excepționale, transmite agora.md.

Reprezentanții bisericii au fost amendați cu 22.500 de lei, la 21 martie, după ce oamenii legii ar fi constatat încălcarea regulilor impuse de Comisia Situații Excepționale, în timp ce oficiau o slujbă religioasă în curtea bisericii.

Preoții susțin că ar fi contestat în instanța de judecată procesul contravențional. Curtea de Apel Chișinău, însă, a respins recursul și a menținut amenda. Reprezentanții bisericii se consideră nedreptățiți și, fiind nevoiți să achite sancțiunea, au făcut un apel către enoriași, pe care i-au rugat să doneze bani în acest scop.


„În epoca comunistă bisericile, pentru a nu fi închise, plăteau statului un impozit considerabil. De asemenea, pentru predică mai lungă sau mici „încălcări” ale legilor statului sovietic, preotul și credincioșii erau obligați să achite amenzi foarte mari. [...] Am revenit în perioada în care statul să croiască biserica pe nedreptate? Se pare că da. Vă rugăm să ne ajutați să achităm această amendă - o sumă considerabilă, bani, pe care, în aceste timpuri de criză, nu îi avem”, scrie în postarea de pe pagina de Facebook a bisericii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load