COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oraşele înfrăţite cu Chişinăul vor fi prezentate pe o coloană de bronz

Oraşele înfrăţite cu Chişinăul vor fi prezentate pe o coloană de bronz

În centrul capitalei va fi instalată o coloană de bronz, unde vor fi prezentate oraşele înfrăţite cu municipiul Chişinău

Un pilon informativ al localităţilor înfrăţite cu oraşul Chişinău va fi instalat pe str. Vlaicu Pîrcălab, în preajma sediului municipalităţii. Acesta va fi inaugurat chiar de hramul oraşului, pe 14 octombrie.

Dispozitivul din bronz va avea formă de coloană de 5,5 m înălţime, pe care vor fi instalate 8 plăcuţe cu denumiri şi distanţe (în kilometri) pe ambele faţade, ale celor 16 oraşe înfrăţite cu Chişinăul.


Partea superioară a construcţiei va fi iluminată de un felinar cu patru braţe. De asemenea, la baza coloanei va fi montat un panou cu QR codurile oraşelor înfrăţite, care va putea fi scanat pentru vizualizarea informaţiilor suplimentare.

Proiectul este realizat de sculptorul Andrei Dohotaru, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova. Autorul declară că lucrarea va fi confecţionată în timp record, datorită metodei utilizate la turnarea clopotelor pentru lăcaşele de cult.

Costul proiectului este de circa 200 mii lei, surse alocate din bugetul local.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load