COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Încă un bloc locativ din capitală, pus în carantină

Încă un bloc locativ din capitală, pus în carantină

Un bloc de locuințe din sectorul centru al capitalei a fost pus în carantină ieri, după ce doi locatari au fost testați pozitiv la COVID-19. Decizia a fost luată de Celula de criză pentru supraveghere permanentă a evoluţiei infecţiei în sector.

Astfel, în întreg blocul de locuințe (garsoniere) din str. V. Cheltuială, nr.9/2 a fost instituit regimul de izolare, pentru a preveni contaminarea în masă. Și pentru că blocul respectiv are mai multe intrări, ușile auxiliare au fost blocate.

Locatarii pot ieși din bloc o singură dată pe zi și doar cîte un membru al familiei, pentru o perioadă maximă de pînă la 30 minute, pentru asigurarea cu alimente și medicamente, fără a contacta cu alte persoane prin completarea unei declarații pe propria răspundere și completarea unui permis special.


Totodată, locatarii trebuie să anunțe zilnic medicul de familie despre starea de sănătate generală personală și a întregii familii. AMT Centru / Centrele Medicilor de Familie unde sînt înregistrați locatarii blocului de locuințe vor asigura monitorizarea stării de sănătate a locatarilor prin intermediul telefonului.

Inspectoratul de Poliție Centru va monitoriza respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului. Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load