COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În cetru capitalei este instalat pavajul tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere

În cetru capitalei este instalat pavajul tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Primăria municipiului Chişinău anunță că pe bd. Ștefan Cel Mare și Sfînt se desfășoară lucrări de amenajare a pavajului tactil la intersecții și la stațiile de așteptare, destinat pentru orientarea persoanelor cu deficiențe de vedere.

Benzile de ghidare, de culoare galbenă, sînt amenajate în cele mai aglomerate intersecții de pe bulevardul central al capitalei. Astfel, pînă în prezent, pavele de orientare au fost instalate în preajma trecerilor pietonale și a stațiilor de așteptare a transportului public de pasageri, pe tronsoanele: str. Al. Pușkin – str. Armenească; str. Ismail – str. Ciuflea – bd. C. Negruzzi.

Lucrările de amenajare a pavajului tactil în zona istorică a capitalei vor continua și pe străzile: Tighina, Alexandru cel Bun și 31 August 1989, după ce arterele menționate vor fi renovate integral, în cadrul Proiectului „Drumuri Urbane”, Pachetul II (BERD, BEI).


Autoritățile municipale au promis acest pavaj tactil încă acum doi ani. Cîteva bucăți au fost instalate pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, în apropiere cu intersecția cu strada Ismail, dar așa și nu s-a dus pînă la capăt această inițiativă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load