COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Hotarîrea luata de Consiliul Național al Monumentelor în cazul cafenelei Guguță

Hotarîrea luata de Consiliul Național al Monumentelor în cazul cafenelei Guguță

Consiliul Național al Monumentelor Istorice a anulat avizele emise companiei Regata Imobiliare pentru construcția unui centru multietajat în locul Cafenelei Guguță. Anunțul a fost făcut de către comunitatea OccupyGuguță pe o rețea socială.

Astfel, această decizie a fost luată în urma demersului pe care OccupyGuguță l-a depus la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

„În demersul depus, am solicitat ca avizul pozitiv al Consiliului Național al Monumentelor Istorice din 17 ianuarie 2019 privind construirea unui edificiu (cu destinație - centru social-cultural și de agrement; regim de înălțime proiectat – 8 niveluri supraterane 2S+D+P+7E) și avizul din 19 iulie 2018 cu același obiect să fie revocate”, se precizează în mesaj.


Potrivit OccupyGuguță „Lupta nu este terminată, dar aceasta a fost o bătălie crucială pe care am învins-o pentru păstrarea integrității Grădinii Publice Ștefan Cel Mare. Este un pas important în lupta cu acele decizii și autorizații care vin în contradicție cîu Legea Ocrotirii Monumentelor și care atentează la integritatea monumentelor istorice și naturale.”

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load