COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chiar dacă e interzis, mai multe piscine și cluburi de noapte s-au deschis

Chiar dacă e interzis, mai multe piscine și cluburi de noapte s-au deschis

În aceste zile toride este greu să reziști tentației de a te scălda într-o piscină răcoroasă. Oficial, însă, este interzisă activitatea acestora, întrucît potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică, acestea prezintă risc sporit de infecție cu noul coronavirus.

Chiar și așa, unii agenți economici au decis să ocolească regulile și, de cîteva zile, au deschis mai multe piscine din capitală și suburbii, care, mai ales în zilele de odihnă, sînt extrem de solicitate, transmite tv8.md.

Astfel arăta duminică o piscină din capitală. Zeci de oameni, dornici de a se bronza și scălda au venit, în pofida restricțiilor impuse de pandemie. Am mers și noi astăzi la fața locului. Fiind o zi de muncă, am găsit doar cîțiva vizitatori. Angajații clubului ne-au spus că nu văd o problemă în faptul că piscina a fost deschisă.


„Oamenii vor să se bronzeze, totuși e vară. – Și îi lăsați să intre? -De ce nu? Șezlongurile sînt plasate la distanță”.

Și administratorul a refuzat să discute cu noi, spunînd că va oferi explicații doar oamenilor legii, dacă va fi cazul.

ADMINISTRATORUL PISCINEI: „Dvs. nu ați fost la noi, de unde știți? – Pe Instagram, pe Facebook și alte rețe sînt imagini. – Atunci adresați-vă la cei care le postează”.

Am telefonat și la alte piscine aflate în capitală, dar și în suburbii. Majoritatea erau deschise. Proprietarii ne-au spus că acestea sînt destul de solicitate, chiar și în perioadă stării de urgență.

„– Da, da, lucrăm, veniți. – Cînd? E cu programare? – Nu, la orice oră veniți, fără programare. La 8, 9 seara. Depinde de timp, dar în ultimul timp mulțișori”.

Iar într-un alt caz, administrația ne-a zis că pisicna se va deschide de luni, deși o hotărîre oficială în acest sens nu a fost emisă, deocamdată.

„- Nu activăm, doar de săptămîna viitoare. – Mai exact din ce dată? – De luni”.

Și mai multe săli de forță au anunțat că își deschid piscinile, începînd cu această săptămînă. Am mers și noi la un club sportiv, unde angajații ne-au povestit că au întreprins mai multe măsuri pentru a evita infectarea oamenilor. De exemplu, în vestiare au deschis un număr limitat de dulapuri, iar în pisicnă au acces cel mult patru persoane.

„O persoană doar pe un culoar se duce. Sunt și antrenori”.

Totuși, responsabilii de la Agenția Națională de Sănătate Publică susțin că piscinele prezintă pericol sporit de infectare. Iar cele mai periculoase sînt vestiarele și dușurile, prin care trece un număr mare de persoane.

DUMITRU CAPMARI, MEDIC EPIDEMIOLOG, ANSP: „Este practic imposibil de a păstra distanța dintre persoanele care sînt la piscină și măsurile de protecție, precum măști. Locurile unde stau, este imposibil de a le dezinfecta.

Și activitatea cluburilor de noapte este, deocamdată, interzisă. Însă, și în acest caz, restricțiile sînt uitate. Imaginile ce urmează au fost postate de internați, chiar în weekendul trecut.

Potrivit reprezentanților ANSP, activitatea piscinelor, cluburilor de noapte și a tuturor zonelor de agrement este interzisă de hotărîrea numărul 17 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Agenții economici, care încalcă restricțiile, riscă amenzi de pînă la 75 de mii de lei. Oamenii legii urmează să efectueze controale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load