TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban vrea să pună capăt mîncatului semințelor în parcuri

Ceban vrea să pună capăt mîncatului semințelor în parcuri

Persoanele care vor mînca semințe în spațiile publice din capitală vor fi sancționate.

Cu această solicitare a venit primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, după ce a inspectat, duminică, Parcul „La Izvor”, transmite NOI.md cu referire la IPN.

„Am mers de la scaun la scaun. Și la fiecare scaun oamenii noștri mîncau semințe. Eu înțeleg că e sport național. Mă convingeau că este material biodegradabil, că așa se bate pămîntul și nu este glod. Am avut și astfel de cazuri ieri”, a relatat edilul la ședința operativă de luni de la Primărie.

Ion Ceban a mai solicitat să fie blocat accesul automobilelor în zona de agrement din Parcul „La Izvor”. Potrivit lui, de multe ori se întîmplă că acești vizitatori ascultă muzică la volum maxim, dar și lasă după ei deșeuri. „Noi nu am uitat de ideea de aplicare a amenzilor pentru cei care fac dezordine. Și în prezent Direcția juridică se ocupă de întocmirea regulamentului cu privire la salubrizarea teritoriului și menținerea ordinii publice și sanitare, care permite aplicarea sancțiunilor pentru aruncarea gunoiului în locurile publice”, a notat primarul.

Edilul a vorbit și despre aruncarea deșeurilor sub viaductul de la Botanica. Săptămîna trecută, de sub pod au fost evacuate aproape 30 de mașini de deșeuri. Pentru a identifica și sancționa persoanele care aruncă gunoiul, s-a decis montarea camerelor de supraveghere.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load