COVID-19 în MOLDOVA

Ceban, indignat de activitatea unor consilieri municipali

Ceban, indignat de activitatea unor consilieri municipali

Elaborarea unui plan urbanistic general pentru Capitală este tergiversată din cauza blocajelor din Consiliul Municipal Chișinău. Cel puțin asta afirmă edilul Ion Ceban.

Acesta le-a reproșat aleșilor locali că ar împiedica nejustificat implicarea a două companii, din România și din Rusia, care s-ar fi oferit să elaboreze documentul. Totuși, primarul a evitat să spună concret cine dintre consilieri se opune, scrie publika.md.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: "Opţiunea este să scoatem 20, 30 de milioane de lei din buzunar, eu nu înţeleg. Eu cînd văd pălăvrăgeala asta din Consiliul Municipal a unor consilieri care, scuzaţi de expresie, dar chiar o iau razna cu totul, deja pur şi simplu mă sufoc. Specialişti în toate domeniile. Sînt din aceştia care "fabrica de vinuri - eu, transport - eu" şi tot aşa mai departe."

În acelaşi timp, arhitectul şef al Capitalei, Svetlana Dogotaru, spune că iniţiativa este una benefică pentru municipalitate şi că în spatele ofertei făcute de companiile străine nu ar sta interese ascunse.

SVETLANA DOGOTARU, şeful Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare: "În măsura în care am putut, am verificat această companie. Vă spun, absolut toţi specialiştii care sînt puşi la dispoziţie sînt specialişti atestaţi, cu drept de proiectare în urbanism, în administrarea proceselor de urbanism."

Am încercat să obținem o reacție de la secretarul general al CMC, Adrian Talmaci, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. Planul Urbanistic General al Capitalei a fost elaborat în anul 2007. Autorităţile susţin că acesta este învechit şi nu corespunde necesităților actuale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load