COVID-19 în MOLDOVA

Ca în Evul Mediu: Locuitorii dintr-o suburbie trăiesc fără canalizare

Ca în Evul Mediu: Locuitorii dintr-o suburbie trăiesc fără canalizare

De ani buni nu au canalizare. Cu această problemă se confruntă localnicii unui sector nou al oraşului Vatra, din municipiul Chişinău.

La sfîrşitul lui 2019 au început lucrările la sistemul de canalizare, dar au fost stopate din lipsă de bani, iar acum nu pot fi reluate din cauza pandemiei, transmite Publika.md.

Oamenii din sectorul nou al oraşului Vatra şi-au construit guri de canalizare în curte sau în preajma gospodăriilor, iar la fiecare două săptămîni trebuie să achite pentru evacuarea apei reziduale.


"400 de lei trebuie să plăteşti maşina, ca să vină şi să-ţi scoată toată murdăria".

Localnicii spun că primarul a promis în campania electorală din 2019 că va încheia lucrările de canalizare pînă la sfîrşitul aceluiaşi an.

"Ne-au spus că vor dura în jur de 2-3 luni, dar nu mai mult, iar nouă pînă iarnă, adică toamna tîrziu trebuia să ne facă conectările".

"După campania electorală s-a abandonat şi tot ne promit că vor face şi nu se face nimic. S-au abandonat inelele de beton, nisipul şi deja jumătate din el nu este. E dispărut".

"Au fost alegerile primarului şi s-a lucrat două luni de zile şi s-a oprit pe loc. De acum ce să aşteptăm alegerile din 2023 şi să alegem alt primar ca să meargă lucrările mai departe?!"

În replică, edilul Denis Dănilă susţine că proiectarea sistemului de canalizare a demarat în 2017, însă lucrările au început abia cînd a fost găsită o parte din sursele financiare necesare.

Denis Dănilă, primarul oraşului Vatra, municipiul Chişinău: "Contractul, toată valoarea lui este de practic patru milioane şi jumătate, neavînd suma dată integral, Consiliul Local a hotărît de a finanţa parţial. O parte facem în anul 2019, restul revenim în anul 2020".

Primarul afirmă că, în februarie, Consiliul Local a alocat o nouă tranşă, de 1,5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor, ceea ce însă nu s-a întîmplat.

Denis Dănilă, primarul oraşului Vatra, municipiul Chişinău: "Noi am fost în carantină, aşa era situaţia din ţară. Am făcut legătura cu antreprenorul, dumnealui ne-a asigurat că începe în timpul apropiat".

Potrivit contractului, sistemul de canalizare din sectorul nou al oraşului Vatra urmează să dat în exploatare pînă la sfîrşitul anului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load