COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Spitale din UTA Gagauz-Yeri vor primi utilaj medical nou donat de Turcia

Spitale din UTA Gagauz-Yeri vor primi utilaj medical nou donat de Turcia

Spitale din UTA Gagauz-Yeri vor primi două aparate roentgen, alte utilaje medicale.

Acestea sînt o donaţie din partea Ministerului Sănătăţii al Turciei, asupra căreia au convenit în cadrul unei vizite de la finele lunii decembrie 2019, la Ankara, başcanul Irina Vlah şi deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Ivanna Koksal, transmite moldpres.md.

În cadrul întîlnirii, Fahrettin Koca, ministrul Sănătății din Republica Turcia, a subliniat că autorităţile turce au examinat necesităţile instituţiilor medicale din autonomia găgăuză şi ca urmare vor dona regiunii două aparate roentgen, alte utilaje pentru investigarea stării de sănătate a pacienţilor.


Părţile au stabilit, de asemenea, să reia „săptămînile sănătăţii”, în cadrul cărora medici din Turcia vor oferi consultaţii gratuite în localităţile din UTA Gagauz-Yeri, efectuînd şi un schimb de experienţă cu specialiştii locali, indică gagauzinfo.md.

În anul 2019, nouă pacienţi din autonomie, care au avut nevoie de îngrijiri speciale, au beneficiat de tratament în clinici din Turcia. Este aproape de două mai mult, deoarece anterior autorităţile au avut o înţelegere asupra asistenţei medicale, acordată, pe parcursul unui an, doar pentru cinci pacienţi din UTA Găgăuzia.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load