Noua componență a Comitetului Executiv al Găgăuziei și-a început activitatea

Noua componență a Comitetului Executiv al Găgăuziei și-a început activitatea

Noua componență a Comitetului Executiv, aprobată în cadrul ședinței Adunării Populară, a depus jurămîntul și a început exercitarea atribuțiilor funcționale.


Ceremonia de depunere a jurămîntului a avut loc imediat după încheierea ședinței organului legislativ al autonomiei, transmite Noi.md.


Membrii Comitetului Executiv au depus jurămîntul în cele trei limbi oficiale ale autonomiei - în găgăuză, rusă și moldovenească. La eveniment au participat și președintele Adunării Populare, Vladimir Kissa, precum și mai mulți deputați.


Irina Vlah, șefa autonomiei, a adresat felicitări membrilor Comitetului Executiv, menționînd că puterea executivă are de îndeplinit niște sarcini importante.


„Vreau să vă avertizez, dvs. va trebuie să lucrați, la fel ca echipa precedentă, fără zile libere și sărbători. Aveți o povară foarte mare pentru următorii patru ani. Noi trebuie să justificăm încrederea locuitorilor Găgăuziei și a corpului de deputați", a spus bașcanul.


În total, din Comitetul Executiv fac parte 16 șefi de departamente de sector, trei șefi ai administrațiilor raionale și directorul Centrului de Cercetări Științifice ”M. Marunevici”.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load