COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un producător italian a elaborat anvelope care se adaptează la vreme

Un producător italian a elaborat anvelope care se adaptează la vreme

Te-ai săturat să schimbi anvelopele mașinii de două ori pe an? Să îți iei liber de la birou ca să stai la cozi? Să cauți mereu un loc în care să le depozitezi? Toate astea ar putea deveni în curînd istorie!

Producătorul de anvelope milanez Pirelli, furnizor exclusiv de pneuri pentru Formula 1 de mai bine de zece ani, îți prezintă un nou compus care folosește „inteligența mecanică” și se adaptează în funcție de temperatură, informează smartradio.ro.

Este vorba despre cea mai nouă generație de anvelope Cinturato P7, la care italienii lucrează de peste 3 ani. Anvelopele high-performance de vară au un compus care-și schimbă caracteristicile pentru a-ți asigura aderență maximă în orice condiții meteo.


Suprafața de rulare a anvelopei este îmbogățită cu rășini siliconice care interacționează cu polimerii cauciucului, care sînt modificați chimic la diferite temperaturi.
Cu noile anvelope, producătorul italian se laudă și că a redus distanța de frînare cu 4 metri la o viteză de 100 km/h și că durata lor de viață e mai mare cu 6% față de generația precedentă.

În prezent, anvelopele smart sînt omologate pentru 70 de modele de automobile, dar acest număr va crește pînă la finalul anului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load