COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tehnologia prin care smartphone-urile vor ajunge să se încarce complet în doar 15 minute

Tehnologia prin care smartphone-urile vor ajunge să se încarce complet în doar 15 minute

Qualcomm a prezentat un nou standard pentru încărcarea rapidă, ce reduce semnificativ timpul necesar pentru încărcarea smartphone-urilor.

Companiile de tehnologie nu au reuşit, cel puţin pînă acum, să pună bazele unui nou standard pentru dezvoltarea bateriilor, prin care să fie produse baterii cu capacităţi mai mari, care să alimenteze dispozitivele mobile pe durate mai lungi decît în prezent, transmite News.ro.

În schimb, aceleaşi companii încearcă măcar să reducă timpul necesar ţinerii la încărcare a smartphone-urilor. În altă ordine de idei, descărcarea unei baterii nu va mai fi o mare problemă, atîta vreme cît există o priză prin apropiere.


În acest context, Qualcomm a prezentat Quick Charge 5, a cincea versiunea a standardului de încărcare rapidă pentru smartphone-uri dezvoltată de compania americană. Noul standard va avea viteze de încărcare de peste 100W.

La patru ani de cînd a lansat Quick Charge 4, Qualcomm promite că noul standard va avea nevoie de doar 5 minute pentru a alimenta o baterie pînă la 50% şi de 15 minute pentru o încărcare completă.

Quick Charge 5, conform Qualcomm, este cu 70% mai eficient decât versiunea anterioară şi de pînă la 4 ori mai rapid la încărcare. În plus, va fi şi mai rece cu 10 grade, ceea ce înseamnă mai multă siguranţă şi riscuri mai mici de explodare a bateriilor.

Noul standard va fi compatibil cu accesoriile care folosesc vechile versiuni de Quick Charge, însă, evident, acestea nu vor atinge aceleaşi viteze de încărcare ca atunci cînd se va folosi un telefon şi un încărcător cu Quick Charge 5.

Primele smartphone-uri şi încărcătoare care vor suporta Quick Charge 5 vor intra pe piaţă deja din al treilea trimestru al acestui an. Foarte probabil, acesta va integrat de producători mai întâi pe flagship-uri şi abia de anul viitor, probabil, vom vedea şi dispozitive mai ieftine cu această tehnologie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load