COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au creat un medicament personalizat în funcție de ADN

Oamenii de știință au creat un medicament personalizat în funcție de ADN

Primul medicament personalizat în funcţie de ADN-ul unui pacient a fost utilizat în Statele Unite în tratamentul aplicat unei fetiţe în vîrstă de nouă ani, diagnosticată cu o afecţiune neurologică rară, conform media locale, citate luni de agenţia Xinhua, potrivit Agerpres.

ADN-ul fetiţei, pe nume Mila Makovec, a fost utilizat în procesul de creare a medicamentului.

Medicii care o tratează pe Mila au declarat că acest caz a grăbit dezvoltarea medicamentelor personalizate cu cel puţin zece ani, conform unui articol publicat de The Colorado Sun.

Mama fetiţei, Julia Vitarello, a observat simptomele fiicei sale la vîrsta de trei ani şi a vizitat o sută de medici şi terapeuţi în decurs de trei ani, însă fără niciun folos.

Vitarello a apelat apoi la reţelele de socializare pentru a strînge fonduri în vederea găsirii unui leac pentru afecţiunea fiicei sale, ceea ce a condus la apariţia Mila's Miracle Foundation şi la strîngerea sumei de 3 milioane de dolari.

Timothy Yu, specialist în neurogenetică la Spitalul de Pediatrie din Boston, a fost cel care a creat medicamentul.

La începutul anului 2017, după ce a văzut apelul publicat de Vitarello pe Facebook, Yu a luat legătura cu ea şi a adunat o echipă cu scopul de a o ajuta pe Mila. Între timp, mama fetiţei a găsit o companie producătoare de medicamente din California care putea realiza rapid medicamentul.

Însă, în ciuda eforturilor, starea fetiţei s-a deteriorat, iar prognosticul nu este favorabil, au declarat medicii pentru The Colorado Sun.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load