TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Hipopotamii lui Pablo Escobar au afectat ecosistemul Americii de Sud

Hipopotamii lui Pablo Escobar au afectat ecosistemul Americii de Sud

Hipopotamii aduși în America de Sud de Pablo Escobar au afectat ecosistemul de pe continent.

Acest lucru este menționat într-un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din California, publicat în revista Ecology.


Hipopotamii trăiesc în mod tradițional în Africa sub-sahariană. Un alt loc în care populația lor crește rapid este Columbia sau, mai bine zis, zona în raza Villa Napoles, la patru ore la est de Medellin.


În această vilă, seniorul drogurilor a înființat o grădină zoologică în care locuiau aproximativ zece hipopotami. După moartea lui Escobar, majoritatea animalelor au fost mutate în diferite grădini zoologice, dar patru hipopotami au reușit să scape în junglă. Aparent, animalele se simt excelent într-un loc nou - la data publicării studiului, numărul acestora a crescut la 80 de persoane.Cercetătorii au evaluat impactul noii specii asupra ecosistemului local. Astfel, timp de doi ani, ei au efectuat o evaluare cuprinzătoare a calității apei, a nivelului de oxigen și a semnăturilor de izotopi stabile și, de asemenea, au comparat microbiomii și compoziția speciilor de insecte, crustacee și alte organisme din corpurile de apă cu și fără populații de hipopotami.


Jonathan Shurin, autorul principal al studiului: „Am descoperit că lacurile sînt mai productive atunci cînd au în ele hipopotami. Acest lucru poate schimba compoziția speciilor de alge și bacterii și poate duce la probleme precum eutrofizarea sau saturația corpurilor de apă cu nutrienți, însoțite de o creștere a productivității biologice și de înflorirea nocivă a algelor."

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load