COVID-19 în MOLDOVA

Google Maps va adaugă informații despre semafoare

Google Maps va adaugă informații despre semafoare

Google Maps va putea afișa în timp real culoarea semaforului. Acest lucru ar putea totuși să aibă efecte negative, unii șoferi accelerînd pentru a prinde „verde” și a ajunge mai repede la destinație.

Cu această nouă opțiune, aplicația ar putea să îi ia fața rivalului Waze, care, în mod ironic, este deținut tot de Google. În mod normal, semafoarele sînt o necunoscută pentru șoferii care se orientează utilizînd un program de navigație, ele influențînd considerabil timpul de călătorie, informează societatea.ro.

Chiar și așa, Google s-a gîndit să le ofere utilizatorilor un ajutor în acest sens. Totuși, a fost luat în considerare faptul că această îmbunătățire ar putea fi o sursă de hazard. Drept urmare, compania ia unele măsuri de evitare a accidentelor.


Astfel, Google încearcă să adauge informații despre semafoare pe hărțile aplicației, culoarea urmînd să fie afișată în timp real doar acolo unde condițiile tehnice permit acest lucru. Chiar și așa, pentru un număr foarte mic de persoane, noua opțiune este deja funcțională.

Aceasta este activă doar în anumite orașe care oferă sprijinul tehnic necesar. Acolo unde funcția este disponibilă, indicatorul ia forma unui semafor, pe care este evidențiată culoarea activă. Deocamdată, pictogramele sînt atît de mici încît sînt dificil de observat din mers. Astfel, ele reprezintă mai mult o sursă de distragere atenției decît un ajutor.

În viitor, instrucțiunile de genul „virați la dreapta la următorul semafor” ar putea fi însoțite de indicații precum „și reduceți viteza pentru culoarea roșie”, sau „accelerați pentru culoarea verde”. Aceste aspecte ar fi mult mai folositoare decît actualele direcții bazate numai pe distanță.

Încă nu se știe dacă aceste indicații vor fi activate implicit sau prin bifarea unei setări. Disponibilitatea acestor informații ar putea reprezenta un element de incertitudine în zonele cu infrastructură rutieră actualizată parțial.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load