COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Emisiile globale de energie vor scădea în acest an pînă la recordul de 8% din cauza COVID-19

Emisiile globale de energie vor scădea în acest an pînă la recordul de 8% din cauza COVID-19

Se așteaptă ca COVID-19 să reducă în acest an emisiile globale de energie pînă la un record de 8%, datorită scăderii fără precedent a cererii de cărbune, petrol și gaze, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (IAE).


La revizuirea globală a energiei, IAE s-a bazat pe analiza cererii de energie electrică pe parcursul a mai mult de 100 de zile, timp în care cea mai mare parte a lumii a fost blocată pentru a lupta cu pandemia.


O revizuire anterioară a prezis că cererea globală de energie va scădea cu 6% în 2020 — de 7 ori mai mare decît în timpul crizei financiare din 2008 - și este cea mai mare scădere anuală de la cel de-al Doilea Război Mondial.


Potrivit IAE, aceasta ar fi echivalentă cu pierderea întregii necesități de energie a Indiei, cel de-al treilea cel mai mare consumator de energie electrică din lume.În economiile dezvoltate, se așteaptă cea mai mare scădere: cererea în Statele Unite va scădea cu 9%, iar în Uniunea Europeană va scădea probabil cu 11%.


Odată cu scăderea consumului, AIE a declarat că a observat o "trecere importantă" la sursele de energie alternativă, cum ar fi eoliană și energia solară

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load