COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost depistat pericolul administrării de paracetamol în timpul sarcinii

A fost depistat pericolul administrării de paracetamol în timpul sarcinii

Femeile însărcinate care iau paracetamol riscă să aducă pe lume un copil cu probleme de comportament.

Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au descoperit că există o legătură între administrarea de paracetamol gravidelor şi faptul că acestea aduc pe lume copii hiperactivi și cu probleme emoţionale.

Femeile însărcinate riscă să aibă probleme cu copiii dacă iau paracetamol. Paracetamolul este unul din cele mai populare analgezice despre care pînă acum se spunea că nu ar provoca probleme de sănătate în caz de sarcină.

Însă acum femeile sînt sfătuite să ia paracetamol doar în doze mici în timp ce aşteaptă un copil. Noile cercetări au arătat că paracetamolul ar dăuna dezvoltării fătului în uter. Unele studii fac chiar legături între administrarea de paracetamol şi astm, infertilitate şi autism.


Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au examinat 14.000 de copii cu vîrste cuprinse între şase luni şi 11 ani. Folosind un chestionar, a fost analizată memoria acestora, coeficientul de inteligenţă, temperamental şi testele de comportament. Ei au comparat cu date privitoare la cît de des au luat paracetamol mamele lor între 18 şi 32 de săptămîni de sarcină.

Aşa au fost descoperite legăturile dintre administrarea de paracetamol la gravide şi tulburările comportamentale la copii, inclusiv hiperactivitatea şi tulburările de deficit de atenţie, mai ales în cazul băieţilor decît al fetelor.

S-a observat că efectele erau mai puternice în cazul copiilor de trei ani, dar se diminuează cînd tinerii termină şcoala primară.În urma studiului s-a ajuns la concluzia că femeile însărcinate trebuie să ia cît mai puţin paracetamol şi pe o perioadă cît mai scurtă. Femeile însărcinate riscă să aibă probleme cu copiii dacă iau paracetamol.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load