Ronaldo lipsește din lista celor mai scumpi 40 de jucători din lume

Ronaldo lipsește din lista celor mai scumpi 40 de jucători din lume

CIES Football Observatory a analizat valoare de piață a jucătorilor. Lider e Neymar, propulsat și de transferul de 222 milioane de euro, urmat de Messi și Kane. Cristiano Ronaldo, atacantul de 32 de ani al lui Real Madrid, 32 de ani, e plasat în urma lui Umtiti, Stones sau Werner.


 Deși tocmai și-a adăugat în palmares al cincilea Balon de Aur și a cîștigat cu Real Madrid cam tot ce se putea cîștiga în 2017 (LaLiga, Champions League, CM Cluburi, Supercupa Spaniei și a Europei), Ronaldo are o cotă de piață de doar 80,4 milioane de euro! Cifră ce-l plasează abia pe locul 49 în lume într-un Top 100 alcătuit de CIES Football Observatory.


DOAR TOP 5 LIGI


Lider e Neymar (PSG), 213 milioane, urmat de Messi (Barcelona), 202,2 milioane, și de Harry Kane (Tottenham, 194,7 milioane).


Înaintea internaționalului portughez, 32 de ani, se află, surpriză!, jucători precum Umtiti (Barcelona, 101,5 milioane), John Stones (Manchester City, 93,7 milioane), Timo Werner (Leipzig, 87,4) sau Nicolas Otamendi (Manchester City, 84,8).


Statisticienii de la Centrul Internațional pentru Studii Sportive (CIES) au ajuns la această ierarhie luînd în considerație variabile precum vîrsta, postul pe care joacă, durata contractului, performanțele și statutul internațional al fiecăruia dintre fotbaliști. În calcul au intrat numai jucătorii activi în cele mai bune 5 ligi ale Europei.


PREMIER LEAGUE E LIDER


Cel mai bine reprezentat în Top 10 e Premier League, cu 5 jucători (Kane, Dele Alli, De Bruyne, Lukaku, Pogba), iar Barcelona are în rîndurile sale pe cel mai bine cotat portar (Ter Stegen, locul 31, 96,4 milioane) și fundaș (Umtiti, locul 25). Liderul Seriei A este Dybala (5/174,6 milioane), iar în Bundesliga, Lewandowski (21/107,5 milioane). 


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load