X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Neymar a avut noroc: De ce a scăpat fotbalistul de o amendă de un milion de dolari

12 apr. 04:00   Sport
1862 0

Un tribunal brazilian a suspendat o amendă de aproximativ trei milioane de dolari impusă starului mondial al fotbalului Neymar Junior pentru că a construit fără autorizaţie un lac artificial pe proprietatea sa din Rio de Janeiro.

Sentinţa, cu data de luni, a fost obţinută miercuri de AFP, fiind emisă de jucătoarea Adriana Ramos de Mello, citează un raport al autorităţii oficiale de mediu INEA, care precizează că proiectul nu necesita, de fapt agerpres.ro nicio autorizaţie de mediu, transmite

"Întrucît amenzile solicitate s-au ridicat la milioane de dolari", a cere în continuare plata acestora "ar provoca un prejudiciu important, disproporţionat şi chiar ilegal" atacantului clubului saudit Al-Hilal, a spus magistratul.

Consiliul municipal al oraşului Mangaratiba l-a condamnat pe atacantul brazilian la plata a patru amenzi, în valoare totală de 16 milioane de reali (3,3 milioane de dolari) pentru infracţiuni împotriva mediului, legate de construirea unui lac artificial pe domeniul jucătorului, la aproximativ 130 km de Rio.

Printre "zecile de infracţiuni" sesizate, autorităţile au citat "executarea fără autorizaţie a lucrărilor supuse controlului de mediu", captarea şi deturnarea apei rîului fără autorizaţie şi "săparea terenului şi îndepărtarea vegetaţiei fără autorizaţie".

Judecătoarea a luat notă însă de constatările INEA, precizînd în hotărîrea sa că o inspecţie "a confirmat că nu este necesară nicio autorizaţie (de mediu) pentru astfel de activităţi" şi, prin urmare, că infracţiunile reproşate lui Nemyar "nu au fost (caracterizate)".

Fotbalistul brazilian a cumpărat în 2016 un conac în Mangaratiba, o zonă turistică aflată în proximitatea metropolei Rio de Janeiro, pe un teren de 10.000 de metri pătraţi, dotat cu heliport, spa şi o sală de sport, între altele.

1
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?