De ce, în Moldova, este binevenită experienţa Islandei pentru dezvoltarea fotbalului?

De ce, în Moldova, este binevenită experienţa Islandei pentru dezvoltarea fotbalului?

În Moldova, pentru dezvoltarea fotbalului, este binevenită preluarea experienței altor țări, cum ar fi Islanda, unde, datorită construcției stadioanelor, fotbalul a devenit un gen de sport național, iar selecționata țării a obținut rezultate impresionante la campionatele europene și mondiale


Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii de lucru dintre preşedintele Moldovei, Igor Dodon, şi noul preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Leonid Oleinicenco, pe care şeful statului l-a felicitat cu ocazia numirii în această funcţie, transmite Noi.md. 


Părţile au discutat despre strategia de dezvoltare a fotbalului în țara noastră, inclusiv programul de construcție a stadioanelor pentru Joc profesionist, în conformitate cu standardele internaționale. De asemenea, s-a discutat despre construcția noilor terenuri de sport în vederea atragerii unui segment cît mai larg al populației și, în primul rînd a tineretului, în practicarea fotbalului. 


După cum s-a menţionat, în acest scop este binevenită preluarea experienței altor țări, cum ar fi Islanda, unde, datorită construcției stadioanelor, fotbalul a devenit un gen de sport național, iar selecționata țării a obținut rezultate impresionante la campionatele europene și mondiale. 


Potrivit lui Igor Dodon, în cadrul discuţiei cu Leonid Oleinicenco, a fost abordată problema impedimentelor legislative care stau în calea funcționării normale a asociațiilor de sport. El l-a asigurat pe președintele FMF de faptul că Administrația prezidențială va acorda o atenție deosebită dezvoltării fotbalului în Moldova și va coopera inclusiv prin elaborarea inițiativelor legislative necesare
.
.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load