COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Zilele culturii moldoveneşti au avut loc în orașul Viljandi din Estonia

Zilele culturii moldoveneşti au avut loc în orașul Viljandi din Estonia

În scopul promovării patrimoniului cultural şi economic al Republicii Moldova, precum şi pentru întărirea cooperării regionale, în perioada 6-7 mai, Ambasada Republicii Moldova la Tallinn, în cooperare cu Primăria orașului Viljandi și Primăria or. Strășeni, au organizat o serie de evenimente festive cu genericul „Zilele culturii moldoveneşti în Viljandi“, informează Noi.md.

La evenimente a avut ocazia să participe şi delegaţia orașului Strășeni din Republica Moldova, condusă de către Primarul Valentina Casian.

În contextul vizitei de lucru în Republica Estonia delegaţia din Republica Moldova a avut posibilitatea să face un schimb de experienţă cu experţii locali în domenii precum administraţia locală, sprijinirea și dezvoltarea antreprinorilor tineri, educație, cultură şi sport. Astfel, au fost făcute vizite la instituţii administrative, Centrul pentru Dezvoltarea Regională, Fondația pentru dezvoltarea agriculturii în regiuni, Centrul cultural, Clubul Sportiv și Gimnaziul din Viljandi. Întrevederile oficiale au fost urmate de o degustare a vinurilor moldovenești și promovarea turismului vinicol, activităţi culturale și concert artistic. Totodată, în cadrul discuțiilor dintre conducerea autorităților locale și instituțiile economice din Viljandi și Primarul or. Strășeni Valentina Casian a fost convenit asupra posibilităților lansării pentru anul viitor a unor proiecte de asistență tehnică în diferite domenii de interes comun finanțate din fondul pentru dezvoltare al MAE Estoniei.


„Zilele culturii moldoveneşti în Viljandi“ au culminat cu un concert oferit de către ansamblul de dansuri Baștina din orașul Strășeni și ansamblul instrumental Strugurel al diasporei moldovenești din Estonia, care au încântat publicul estonian cu melodii şi dansuri moldoveneşti, iar la finalul evenimentului oaspeții au avut ocazia să deguste produse moldovenești.

Acţiunile au fost desfăşurate la iniţiativa Ambasadei Republicii Moldova în Republica Estonia cu suportul Primăriilor din Viljandi și Strășeni, şi se înscriu în programul Ambasadei de promovare economică şi culturală a Republicii Moldova în Estonia, precum şi de facilitare şi dezvoltare a parteneriatelor de cooperare moldo-estone la nivel local şi regional.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load