X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Indemnizații unice pentru tinerii specialiști din domeniul culturii

28 dec. 2023,, 16:08   Societate
2338 0

Tinerii care, după absolvire, se vor angaja în instituții publice din domeniul culturii și în subdiviziuni structurale ale autorităților publice locale vor primi indemnizații din partea statului. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în lectura a doua de Parlament.

Astfel, absolvenții instituțiilor de învățămînt superior care se vor angaja conform repartizării Ministerului Culturii vor primi o indemnizație unică în valoare de 120 de mii de lei, notează Noi.md.

Pentru absolvenții instituțiilor profesional tehnic mărimea indemnizației va fi de 90 de mii de lei. Banii vor fi oferiți în trei tranșe egale, în primii trei ani de activitate.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Culturii cu scopul de a motiva tinerii să se angajeze în instituțiile de cultură din țară, iar distribuirea prestatorilor de conținut cultural să fie uniformă din punct de vedere georgrafic.

Potrivit datelor statistice, în ultimii trei ani, din cei 913 absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice de la profilul Arte doar 90 s-au angajat în domeniu.


În același timp, niciunul din cei 265 de absolvenți ai celor cinci instituții de învățămînt profesional tehnic cu profil de arte nu a fost plasat în cîmpul muncii.

2
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?