Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Gala Premiilor Patrimoniului Cultural 2024 - eveniment special, organizat în capitală

19 apr. 10:15   Capitala
1774 0

De Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, primarul capitalei, Ion Ceban, a celebrat contribuțiile remarcabile pentru protejarea, îmbunătățirea și promovarea patrimoniului cultural al țării noastre în cadrul unui eveniment special - Gala Premiilor Patrimoniului Cultural 2024.

„Sîntem recunoscători pentru contribuțiile extraordinare ale persoanelor și organizațiilor care au dedicat timp și energie protejării, reabilitării și valorificării moștenirii noastre culturale. Avem o mulțime de proiecte frumoase implementate sau în derulare. Vorbim de școli, biblioteci, cît și de alte instituții culturale, dar și despre investiții pentru domeniul arheologic”, a declarat Ion Ceban, notează Noi.md.

Astfel, în cadrul Galei au fost acordate 7 premii, dintre care Primăria Chișinău a oferit 2 premii.

-Premiul pentru Conservarea și Restaurarea Patrimoniului Cultural

-Premiul pentru Completarea și Păstrarea Patrimoniului Cultural

Ion Ceban a precizat că Gala Patrimoniului Cultural este despre oamenii care pun în valoare patrimoniul nostru, îl promovează și îl păstrează pentru viitoarea generație, pentru conservarea tradițiilor și a tezaurului nostru cultural și uman.

„Prin păstrarea și promovarea patrimoniului, comunitatea își păstrează rădăcinile și identitatea distinctă. Cele mai de valoare resurse rămîn oamenii care se dedică domeniului și se implică pentru a păstra monumentele istorice”, a mai adăugat Ion Ceban

Menționăm că Ziua internaţională a monumentelor şi a siturilor este sărbătorită, în fiecare an, pe 18 aprilie, dată care a fost stabilită în 1982, de Comitetul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor.

Mai multe informații despre istoria și cultura Republicii Moldova pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?