TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un tînăr moldovean călătorește pe cele mai îndepărtate insule de pe glob

Un tînăr moldovean călătorește pe cele mai îndepărtate insule de pe glob

Nu poate sta prea mult într-un singur loc, de aceea e mereu în căutare de noi aventuri. Este vorba de Radu Salamalichi, un tînăr moldovean care călătorește pe cele mai îndepărtate insule de pe glob.

În ultima sa drumeție a zburat șapte zile pentru a ajunge pe un arhipelag din Oceanul Pacific. Radu spune că este primul turist care a pășit pe micul arhipelag, unde a stat doar o zi.

E mai mereu pe drum sau plănuind o drumeție. Așa l-am găsit și noi pe Radu Salamalichi, cu harta lumii deschisă pe ecranul televizorului. Chiar dacă a vizitat peste 50 de insule mai mari și mai mici, mereu găsește una nouă pe care să o cucerească.


Radu SALAMALICHI, ANTREPRENOR: „Scopul primordial era să ajung într-o locație foarte îndepărtată, într-un arhipelag în mijlocul oceanului, în Indonezia.”

Nu a stat mult pe gînduri, și-a făcut planul, bagajul și a pornit la drum. Un drum care a durat șapte zile, timp în care s-a aflat mai mult în aer decît pe pămînt.

Radu SALAMALICHI, ANTREPRENOR: „Am început din Statele Unite din Chicago, am zburat către China, în Shanghai, aici am dormit în aeroport o noapte, după care am zburat în Bali. Ulterior a trebuit să zbor în Jakarta, iar de aici către Raja Ampat. Aici este cea mai apropiată insuliță pentru a ajunge la acel arhipelag de aici.”

Experiența l-a impresionat

Radu SALAMALICHI, ANTREPRENOR: „A fost așa o situație cînd m-am pornit pe dată de 21 și am ajuns pe dată de 20. Deci plecăm în trecut.”

Călătoria să nu a fost numai zboruri. De pe cea mai apropiată insula de arhipelag a trebuit să meargă cu barcă zece ore pe ocean.

Radu SALAMALICHI, ANTREPRENOR: „Mă mîndresc cu faptul că sînt primul vlogger internațional care am reușit să ajung acolo.”

Radu ne-a povestit că nu doar el a rămas uimit de priveliște. Localnicii au fost la fel de șocați să-l vadă pe el acolo.

Radu SALAMALICHI, ANTREPRENOR: „Reacția lor a fost foarte interesantă, am crezut că au văzut primul om alb în viață lor. Copilașii erau entuziasmați.”

Aventurile lui Radu Salamalichi nu se opresc aici. Acesta spune că mai are încă multe locuri de explorat.

Radu SALAMALICHI, ANTREPRENOR: „Vreau să vizitez toată Oceania, ceea ce ar fi mai jos de insula Hawaii… vreau să înot cu balenele, poate nu o să mă audă mama și tată, dar eu am să o fac.”

Radu Salamalichi are 30 de ani, are o afacere cu fructe uscate în țară noastră și îi place să călătorească singur. Iar dacă toată lumea din călătorii aduce diferite suvenire, Radu aduce cu el numere de mașini și amintiri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load