X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4033

Marea Britanie va plăti o sumă mare persoanei care va fi de acord să lucreze pe această insulă

5 mar. 23:00   Externe
3277 0

Unul dintre cele mai îndepărtate cabinete de medicină de familie din Marea Britanie, care deservește insulele Hebridean Uist și Benbecula, oferă un salariu de 150.000 de lire sterline anual pentru a atrage noi medici care să locuiască și să lucreze acolo, scrie BBC.

De asemenea, pe insula Rum, părinții caută un nou profesor pentru cei cinci elevi din ciclul primar și doi copii de grădiniță, iar oferta salarială este de 68.000 de lire sterline pe an. Această inițiativă face parte din eforturile de recrutare în mediul rural. Pentru locuitori, acestea sînt mai mult decît simple locuri de muncă, transmite Digi24.

„Întotdeauna ne uităm la cine vine, la persoana și la familia sa. Ne uităm la modul cum putem colabora, nu doar la persoane de succes. Nu oricine alege să vină și să rămînă într-o comunitate insulară îndepărtată.

Pentru profesioniștii din domeniul sănătății, atunci cînd alegi să lucrezi într-un loc precum Uist și Benbecula, este departe”, a declarat Gordon Jamieson, directorul NHS Western Isles.

Gordon Jamieson a declarat pentru BBC Radio Good Morning Scotland că persoanele căutate trebuie să își dorească acest tip de job și să își asume această responsabilitate.


El a adăugat că salariul este un stimulent pentru „a trăi, a lucra și a rămîne aici”.

„Vrem un serviciu durabil și vrem ca oamenii să rămînă în comunitate pentru o perioadă lungă de timp”.

Așadar, pentru a atrage noi medici, oferta salarială este cu 40% peste venitul obișnuit. sînt căutați medici cu „simț al aventurii și pasiune pentru medicina rurală”, care să ofere ajutor medical pentru aproxmativ 4.700 de persoane. Consiliul de sănătate a declarat că cei care aleg să vină să lucreze acolo, au șansa să lucreze într-unul dintre „cele mai frumoase și idilice locuri din Marea Britanie”.

Candidații selectați vor primi, de asemenea, cheltuieli de relocare pentru a ajuta la mutarea în insule, precum și o plată de „bun venit” de pînă la 10.000 de lire sterline.

Pe de altă parte, școala primară din Rum are doar cinci elevi, cu vîrste cuprinse între cinci și 11 ani, și doi copii de grădiniță de trei și patru ani. Profesorul care ar alege să vină pe insulă ar urma să primească un salariu anual de 62.000 de lire sterline, plus indemnizații de peste 5.500 de lire sterline. Procesul de recrutare este în curs.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?