Ultima oră! Gheorghe Duca nu mai este membru al Guvernului

Ultima oră! Gheorghe Duca nu mai este membru al Guvernului

Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), și-a încetat astăzi calitatea de membru al Guvernului.


Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Guvernului, după ce a prezentat raportul de activitate al AȘM.


„Astăzi, conform Codului modificat este ultima ședință de Guvern la care particip. Am activat în cadrul Guvernului timp de 17 ani la ședințele acestea, în calitate de ministru și de președinte al AȘM. Nu mi-a fost ușor nici în calitate de ministru, nici în calitate de președinte, dar nu am renunțat niciodată la idealurile și principiile mele, indiferent de coloratura politică din fruntea țării”, a spus Gheorghe Duca.


Totodată, președintele AȘM a subliniat: „Mă bucur că am reușit să obținem recunoaștere europeană și internațională, iar știința în perioada mandatului meu a devenit una dintre prioritățile Republicii Moldova, drept dovadă fiind reforma inițiată în acest domeniu”.


Premierul Pavel Filip a spus că este adevărat că e începutul reformei în domeniul științei este pe ultima sută de metri, avînd în vedere și modificările aprobate astăzi.


„Îi înmînăm domnului Gheorghe Duca – Diploma de gradul I, cea mai înaltă distincție a Guvernului, pentru activitate bună și de lungă durată în Guvern”, a menționat Premierul.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load