TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tot mai mulți locuitori din stînga Nistrului își fac acte de identitate eliberate de R.Moldova

Tot mai mulți locuitori din stînga Nistrului își fac acte de identitate eliberate de R.Moldova

Agenția Servicii Publice anunță că, începînd cu anul 2014 se atestă o creștere considerabilă a numărului de persoane care au solicitat acte de identitate naționale, în special a celor care locuiesc în stînga Nistrului și municipiul Bender.


Autoritățile spun că acest fapt se datorează atît liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova în statele spaţiului comunitar, precum şi optimizării proceselor de prestare a serviciilor publice în materie de cetățenie și de eliberare a actelor de identitate, scrie bizlaw.md.


Totodată, menționăm că, din 19 aprilie 2018, persoanele cu vîrsta de peste 18 ani, născute pe teritoriul Moldovei, indiferent dacă dețin cetățenia altui stat și dacă domiciliază în țară sau în străinătate pot dobîndi cetățenia Republicii Moldova prin recunoaștere în mod simplificat.


Astfel, din aprilie anul trecut și pînă în prezent, 10.060 de persoane au beneficiat de procedura simplificată de dobîndire a cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere. Dintre aceștia, 72 la sută, adică 7.575 persoane sînt locuitori din stînga Nistrului şi municipiul Bender, care deja au obţinut acte de identitate ale cetăţeanului Republicii Moldova. Pînă la simplificarea procedurii, anual circa 300 de persoane domiciliate în localitățile din stînga Nistrului şi municipiul Bender erau recunoscute drept cetăţeni ai Republicii Moldova.


Procedura simplificată presupune că persoanele sînt recunoscute drept cetățeni ai Republicii Moldova din momentul depunerii cererii în acest sens, care conţine consimţămîntul solicitantului.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load