COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tiraspol a marcat cea de-a 227 aniversare a orașului (FOTO)

Tiraspol a marcat cea de-a 227 aniversare a orașului (FOTO)

Capitala Transnistriei şi-a sărbătorit cea de-a 227 aniversare de la fondare. Autoritățile locale au pregătit pentru locuitorii şi oaspeţii Tiraspolului mai multe platouri cu acţiuni festive.

Pe piața principală a capitalei regionale a avut loc o expoziție de mașini retro, motociclete și echipamente militare din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

În centrul orașului a fost montat un număr mare de terenuri de sport. Toţi doritorii puteau juca aici șah, tenis, putea face plimbări cu bicicleta și, de asemenea, să-şi încerce puterile la concepte – aparate de antrenament pentru canotori. Tot în piaţă şi-a expus bărcile şcoala de canotaj: caiace, bărci academice, canoe.

În chiar centrul Tiraspolului a fost amenajat și un mic teren de fotbal. Pe acest teren a avut loc deschiderea etapei orăşeneşti de calificare a turneului republican de fotbal „Mingea din piele 2019-2020”.


În piaţă au fost amenajate mai multe zone foto tematice. Tot aici a avut loc o competiție de desen pe asfalt „Orașul copilăriei”.

Zona cea mai creativă s-a dovedit a Scuarul Volan. Aici a activat o galerie în aer liber, precum și expoziții și vînzări de produse ale diferiților maeștri.

Cei care făceau o promenadă prin Scuar, îşi puteau continua plimbarea prin stradela Literară. Aici, Biblioteca Orașului a organizat o expoziție de cărți, zone foto și ateliere pentru copii. Copiii au putut confecţiona de sine stătător marcaje pentru cărți, precum și fanioanele Tiraspolului și Transnistriei.

În apropierea complexului de havuzuri s-a desfășurat un întreg tîrg de miere. Apicultorii din diferite părți ale regiunii și-au adus aici produsele. Nu a lipsit nici Institutul de Cercetări Agricole, care şi-a expus şi el: legume, fructe și semințe.

Festivitățile de sărbătoare din capitala regiunii au continuat cu un concert al Orchestrei Statului Major General al Armatei RMN, iar în seara zilei locuitorii și oaspeții Tiraspolului au putut urmări un program festiv de focuri de artificii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load