COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Termoelectrica explică de ce facturile la căldură sînt mai mari ca pensia

Termoelectrica explică de ce facturile la căldură sînt mai mari ca pensia

Valul de scumpiri continuă, iar moldovenii trăiesc din ce în ce mai greu. Deşi iarna este una blândă, fără zăpadă, facturile pentru căldură arată contrariul.

Potrivit datelor, în medie, pentru un apartament cu o odaie, locuitorii capitalei vor scoate din buzunar între 1000-1400 de lei.

Reprezentanţii Termoelectrica se justifică şi declară că perioada de facturare a fost mai mare, motiv pentru care consumatorii vor achita mai mult pentru luna ianuarie, dar în februarie facturile vor fi mai mici. Astfel, dacă în 2019, perioada de facturare era de 29 de zile, atunci în acest an, oamenii vor trebui să achite căldura pentru 32 - 36 de zile.

"În luna februarie perioada va fi mai mică şi facturile respectiv vor fi mult mai mici. Toate blocurile din municipiul Chişinău sunt contorizate, 100 procente, este un proces transparent.


Noi sîntem deschişi, oricine din persoane poate să se adreseze la Termoelectrica să le demonstrăm calculul pe zile, pe ore şi arhiva electronică a fiecărui contor", a afirmat directorul comercial Termoelectrica, Victor Puiu.

Potrivit Termoelectrica, în ianuarie, consumatorii care au un apartament cu o suprafață de până la 50 de metri pătraţi trebuie să achite pentru încălzire, în medie, circa 850 de lei, iar locatarii apartamentelor cu o suprafață între 50 şi 100 de metri pătraţi - circa 1.300 de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load