TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Șeful IGP confirmă că a demisionat. Cine îi ia locul

Șeful IGP confirmă că a demisionat. Cine îi ia locul

Inspectoratul General al Poliției (IGP) va avea un nou conducător. Este vorba de Vadim Cojocari, adjunctul ex-directorului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru.


Acesta urmează a fi numit în funcție la ședința Guvernului de marți, 19 noiembrie. Informația a fost confirmată pentru Agora de serviciul de presă al Ministerului de Interne.


Serviciul de presă al MAI ne-a mai declarat că Vadim Cojocari a fost selectat de ministrul Pavel Voicu, după ce a analizat mai multe candidaturi, fără a fi organizat însă un concurs.


Contactat telefonic, actualul șef interimar al IGP, Gheorghe Balan, numit în această funcție de ex-ministrul de Interne, Andrei Năstase, a spus că și-a dat demisia.


„Perioada interimatului era de șase luni, în curînd urma să expire. Dacă îmi va fi acceptată cererea de demisie, e normal să fie numit un nou conducător”, a declarat el.


Întrebat dacă își dorește să revină în funcția de judecător, Gheorghe Balan a menționat că încă nu s-a decis definitiv. „Dacă sincer, sînt obosit. Au fost patru ani fără concediu”, a explicat acesta.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load