COVID-19 în MOLDOVA

Șefa Direcției Educație din Criuleni, dar și o secretară riscă să fie demise

Șefa Direcției Educație din Criuleni, dar și o secretară riscă să fie demise

Inspectoratul de Integritate a emis două acte de constatare în privința unui ex - consilier local în Consiliul raional Criuleni, actualmente - șefă a direcției educație Criuleni și a secretarei Consiliului comunal Pruteni din raionul Fălești, care s-au aflat în stare de incompatibilitate.

Fostă cosilieră în cadrul Consiliul raional Criuleni a încălcat regimul juridic al incompatibilităților. În perioada februarie 2020- mai 2020, s-a aflat în stare de incompatibilitate nesoluționată în termenul legal, deținînd simultan cu mandatul de consilier și calitatea de funcționar public, cea de șefă al Direcției Educație a Consiliului raional Criuleni;

Secretara Consiliului comunal Pruteni din raionul Fălești a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, aflîndu-se în dublă stare de incompatibilitate. În perioada noiembrie-decembrie 2019 a exercitat concomitent cu funcția publică de secretar al Consiliului comunal Pruteni și mandatul de consilier comunal în Consiliul Pruteni. În perioada noiembrie 2019-martie 2020, aflîndu-se în funcția de secretară a Consiliului comunal Pruteni a exercitat și mandatul de consilier raional Fălești.


Inspectorii de integritate au stabilit că cele două persoane vizate, aflîndu-se în funcții publice au admis încălcarea regimului juridi al incompatibilităților prin faptul că, avînd la dispoziție termenii legali prevăzuți de legislație, nu și-au soluționat stările de incompatibilitate în care s-au aflat.

Dacă actele de constatare vor rămîne definitive cele două persoane ar putea fi decăzute din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Totodată, cele două persoane ar putea fi incluse în Registrul interdicțiilor, gestionat de ANI.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load