Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Declarația de avere a unui șef de la MAI, în atenția Autorității de Integritate

22 ian. 16:05   Societate
2519 0

Autoritatea Națională de Integritate anunță că a efectuat controlul în privința unui funcționar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în urma sesizării din partea Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a ministerului.

Inspectorul de integritate a constatat o diferență vădită în mărime de 252 254,13 lei între proprietatea dobîndită și veniturile obținute de subiectul declarării și membrii familiei sale pe parcursul anului 2014. Este vorba despre Ion Țurcanu, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„În altă procedură de control în privința unui conducător al instituției publice a fost constatată încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Acesta a admis conflicte de interese semnînd cu propria persoană două contracte privind închirierea automobilului ce îi aparține, fiind beneficiar al mijloacelor bănești. Abaterea comisă urmează a fi examinată sub aspect contravențional.

De asemenea, a fost emis un act de constatare prin care s-a stabilit încălcarea regimului juridic al restricțiilor în privința unui fost inspector din cadrul Agenției pentru Supravegherea Tehnică, care nu a respectat restricția de angajare pe parcursul unui an.

Încălcarea s-a manifestat prin angajarea acestuia într-o funcție în cadrul unui SRL asupra căruia, anterior, subiectul controlului a avut atribuții de control și supraveghere, fiind angajat al Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Și în acest caz urmează a fi aplicată sancțiunea contravențională”, se arată în comunicat.


ANI mai menționează că, subiecții au dreptul de a contesta actele de constatare, care la moment nu sînt definitive.

13
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?