X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Șeful „Termoelectrica”, suspectat de încălcarea regimului juridic al restricțiilor

25 iul. 2023,, 16:54   Societate
2919 0

Reprezentanții Autorității Naționale de Integritate au dispus inițierea controlului privind respectarea regimului juridic al restricțiilor în privința directorului interimar al SA „Termoelectrica”, Vasile Leu.

Potrivit ANI, controlul a fost inițiat în baza unei sesizări, depuse la Autoritate, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Mai exact, se arată în document, înainte de a fi numit în funcție, Leu a activat timp de 7 ani în cadrul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, ultima funcție deținută în anul 2021 fiind cea de șef al Secției investiții energie termică și cogenerare.

Astfel, fiind angajat în decembrie 2021 în calitate de director interimar al Termoelectrica, Vasile Leu ar fi încălcat prevederile Legii privind declararea averii și a intereselor personale, conform cărora „subiecţii declarării care şi-au încetat mandatul sau raporturile de muncă ori de serviciu, pe parcursul ultimului an de muncă sau de serviciu avînd atribuţii directe de supraveghere sau control al unor organizaţii comerciale şi necomerciale, nu au dreptul să se angajeze, timp de un an, în cadrul acestor organizaţii”.

„Urmare a analizei informației și actelor confirmative, inspectorul de integritate constată că la etapa respectivă există aparența de încălcare regimului juridic al restricțiilor de către dl Vasile Leu, se arată în hotărîrea ANI.


În cazul în care vinovăția lui Vasile Leu va fi demonstrată, reprezentanții ANI ar putea iniția procedura de eliberare din funcție a acestuia.

7
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?