Care companie va produce primele tichete de masă

Care companie va produce primele tichete de masă

Compania franceză Edenred este pregătită din punct de vedere tehnic, operațional și comercial pentru a lansa tichetele de masă în Republica Moldova și estimează că va produce primul tichet de masă în luna martie, după primirea autorizației de la Agenția de Servicii Publice.

În acest scop, Edenred și-a instalat la sediul din Chișinău echipamentul de producere a tichetelor de masă și a făcut angajări de personal, transmite IPN.

Compania franceză este singura de pe piața locală care va emite tichete atît imprimate pe suport de hîrtie, cît și ulterior sub formă de carduri. Acestea vor fi produse la Chișinău și nu peste hotare, pentru ca raporturile de parteneriat ale Edenred cu companiile locale să se desfășoare într-un regim rapid și flexibil.

Tichetele de masă vor fi realizate în conformitate cu prevederile legislative, asigurîndu-li-se, prin aplicarea unor tehnologii moderne, un grad ridicat de protecție.

Peste 50 la sută dintre companiile moldovenești contactate de Edenred prin intermediul unui studiu desfășurat recent și-au arătat disponibilitatea de a acorda salariaților lor beneficiile pe care le oferă Legea tichetelor de masă, intrată în vigoare în luna octombrie 2017. O parte dintre aceste companii au încheiat deja contracte cu Edenred, în prezent urmînd să fie finalizate ultimele detalii tehnice înainte ca angajații respectivelor companii să beneficieze de tichete de masă.

„Centrul de producție a tichetelor de masă din Chișinău va asigura operarea rapidă a comenzilor de tichete de masă și livrarea cu mare viteză a acestora la sediul clienților din toată țara. Echipa Edenred Moldova este formată din profesioniști cu peste 14 ani de experiență în acest domeniu și din specialiști care sînt pregătiți să asigure cele mai bune servicii companiilor și partenerilor noștri. Edenred dezvoltă soluţii moderne pentru companii, în special în sfera beneficiilor extrasalariale și ne bucurăm că în scurt timp vom putea sprijini modul de lucru al companiilor, angajaţilor şi comercianţilor din Republica Moldova”, este de părere Dana Sintejudean, CEO Edenred Romania & Moldova.

Rețeaua de comercianți parteneri Edenred este în curs de dezvoltare, iar pînă acum peste 600 de magazine alimentare, supermarketuri și restaurante și-au exprimat interesul de a se alătura rețelei de parteneri Edenred.

Companiile și instituțiile publice din Republica Moldova vor putea acorda salariaților tichete de masă de pînă la 45 de lei pentru fiecare zi lucrată în luna precedentă. Valoarea lunară totală a tichetelor de masă va fi astfel de aproximativ 44 de Euro, ceea ce reprezintă un adaos semnificativ la puterea de cumpărare a salariaților. Sumele aferente tichetelor de masă din Republica Moldova sînt deductibile în scopuri fiscale pentru angajatori, constituie un venit neimpozabil  pentru salariați, precum și sînt scutite de contribuții obligatorii pentru asigurări sociale și prime de asigurare medicală.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load