Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Un pas important pentru legumicultura din Republica Moldova

18 mar. 22:45   Economie
2269 0

Un pas important pentru legumicultura din Republica Moldova: producătorii și-au unit forțele într-o asociație națională.

Legumicultorii din Republica Moldova au creat Asociația Producătorilor de Legume din Moldova (APLM).

Aceștia s-au întrunit la Chișinău la Adunarea Generală de constituire a organizației. La eveniment au fost prezenți aproape 80 de participanți, veniți din diferite colțuri ale țării. În cadrul Adunării, participanții: au votat statul; principalele direcții de activitate; au stabilit suma cotizației; criteriile de eligibilitate ale membrilor; au ales consiliul de administrare - 15 la număr; au elaborat prima rezoluție, care prevede recomandări privind îmbunătățirea politicilor agricole de susținere a sectorului, inclusiv politicii de subvenționare.

Adunarea Generală de constituire a Asociației Producătorilor de Legume din Moldova încheie seria de evenimente publice organizate de FARM ca parte a campaniei naționale de mobilizarea a legumicultorilor, susținută de Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală.

Asociația va avea rolul de a reprezenta interesele producătorilor de legume în fața autorităților locale, centrale și naționale, de a contribui la îmbunătățirea cadrului legislativ și la dezvoltarea unui mediu prielnic pentru transformarea businessului cu legume, de a atrage programe și surse de finanțare internaționale, de a facilita accesul la tehnologii avansate, de a realiza schimb de bune practici ș.a.

2
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?