COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Recomandările ministrului de Interne, în ajunul sărbătorilor pascale

Recomandările ministrului de Interne, în ajunul sărbătorilor pascale

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a venit cu un șir de recomandări către populație și agenții economici, în ajunul sărbătorilor pascale, pentru a evita răspîndirea COVID-19.

Șeful internelor a recomandat cetățenilor să se echipeze cu măști și mănuși atunci cînd merg la cumpărături, iar agenților economici să nu admită aglomerații în magazine și la case. Comercianții ambulanți sînt îndemnați să respecte cu strictețe deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale și să vîndă doar produse locale.

Ministrul a mai spus că polițiștii vor escorta aducerea Focului Haric în fiecare localitate. Voicu a declarat că sfințirea merindelor nu se va face în biserici, ci la poarta fiecărui creștin. Pentru municipiul Chișinău și Bălți nu este permisă această procedură din cauza aglomerației mari din blocuri. Mitropolia va sfinți produsele pascale direct la Combinatul de panificație ”Franzeluța”, astfel că cetățeni vor putea cumpăra produsele sfințite direct din magazin.


Deși este o tradiție ca de sărbătorile pascale să mergem la părinți, ministrul de Interne a mai îndemnat populația să se abțină de la aceste deplasări, deoarece persoanele în vîrstă se află în grupul de risc de îmbolnăvire cu COVID-19.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load