COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primul caz de Covid-19 din Franța ar data încă de la sfârșitul anului trecut

Primul caz de Covid-19 din Franța ar data încă de la sfârșitul anului trecut

Un studiu, făcut în Franța, pare să confirme ipoteza care a început să se contureze de ceva timp: virusul Covid-19 era prezent în Europa încă de la sfîrșitul anului trecut, cu mult înainte de declanșarea vizibilă a epidemiilor din fiecare țară.

Unii medici francezi sînt de părere că noul coronavirus circula deja în ţară încă de la sfîrşitul lunii decembrie. Concluzia a fost trasă după ce a fost diagnosticat cu Covid-19 un pacient care fusese internat într-un spital din regiunea Paris la 27 decembrie, scrie Agerpres, care preia o informație a agenției EFE.

Yves Cohen, șeful ATI de la spitalele Avicenne de Bobigny şi Jean Verdier de Bondy, a declarat într-un interviu acordat luni postului de radio France Info că acest caz a fost descoperit într-o evaluare retrospectivă a testelor de tip PCR efectuate asupra a 24 de pacienţi internaţi în decembrie şi ianuarie cu pneumonie.


Unui pacient internat la spitalul Jean Verdier i-au fost prelevate probe PCR, care au fost de-abia acum analizate şi care au ieşit pozitive la COVID-19. Bărbatul, care nu efectuase călătorii ce ar fi emis ipoteza contagierii în străinătate, a fost bolnav timp de 15 zile, iar cei doi fii şi soţia au fost de asemenea contagiaţi. Acest lucru presupune că soţia, fiind asimptomatică, putea fi la originea contagierii întregii familii. Mai ales că ea lucra la pescăria unui supermarket, în rîndul căreia există un mare număr de clienţi chinezi.

Concluziile urmează să fie publicate într-o revistă de specialitate săptămîna viitoare.

Agenţia Regională de Sănătate Ile-de-France va analiza această ipoteză ce pare să confirme teoria că noul coronavirus circula deja în Franţa înainte de înregistrarea primelor cazuri, consemnate oficial la 24 ianuarie. Este vorba de un francez de origine chineză şi de doi turişti chinezi care trecuseră prin oraşul Wuhan, unde a izbucnit focarul pandemiei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load