COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prestații sociale mai mari pentru persoanele cu venituri mici

Prestații sociale mai mari pentru persoanele cu venituri mici

Mărimea ajutorului oferit pentru perioada rece a anului va crește de la 350 la 500 de lei. De asemenea, va fi implementat un nou program de susținere a pensionarilor cu venituri mici pentru plata energiei electrice.

Noile acțiuni au fost anunțate de Ministerul Finanțelor după ce miercuri, 6 noiembrie, ministrul Natalia Gavrilița a participat la o ședință cu șefii direcțiilor finanțe din administrația publică locală, informează MOLDPRES.

„Bugetul pentru anul 2020 va fi unul al solidarității. Asta înseamnă creșteri salariale pentru majoritatea angajaților bugetari, dar și prestații sociale mai mari pentru persoanele cu cele mai mici venituri. Creșterea veniturilor populației este o prioritate a guvernului și, atîta timp cît vom avea o sporire a productivității și respectiv a veniturilor la buget, sîntem deciși să continuăm majorarea salariilor”, a declarat Natalia Gavrilița.

Proiectul Bugetului Solidarității prevede creșterea salariilor cu 6-10 la sută pentru majoritatea angajaților bugetari. În același timp, unele categorii precum: primari, directori și directori-adjuncți de școli, bibliotecari, bucătari, pompieri și militari vor avea majorări de salarii în mărime de le 400 la 2500 lei.

De asemenea, proiectul bugetului pentru 2020 prevede o autonomie financiară locală mai mare prin creșterea defalcărilor din impozitul pe venit al persoanelor fizice. Astfel, dacă pînă acum localitățile rurale primeau 75% din impozitul pe venit al persoanelor fizice, începînd cu anul viitor acestea vor primi 100%, iar orașele și municipiile – 50%.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load