COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Poliță medicală gratuită pentru părinții care cresc cel puțin patru copii

Poliță medicală gratuită pentru părinții care cresc cel puțin patru copii

Modificările adoptate recent la Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală vor fi publicate, vineri, în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare.

Potrivit legii, ambii părinți, inclusiv cei adoptivi, care cresc cel puțin patru copii, vor beneficia, de statut de persoană asigurată în sistemul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală (AOAM), transmite Moldpres.md.

Astfel, în lege se specifică că de statut de persoană asigurată în sistemul AOAM va beneficia părintele, inclusiv adoptiv, care exercită în mod efectiv creșterea și educarea a patru și mai mulți copii, pentru perioada în care cel puțin un copil are vîrsta de pînă la 18 ani.

Documentele justificative care confirmă faptul că părintele exercită în mod efectiv creșterea și educarea copiilor vor fi eliberate de către structurile teritoriale de asistență socială.


Prezenta lege intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Persoanelor cărora, pînă la intrarea în vigoare a prezentei legi, li s-a acordat statutul de persoană asigurată de către Guvern, ca mamă cu patru și mai mulți copii, li se menține acest statut.

Guvernul, în termen de 3 luni de la data publicării prezentei legi, va aduce actele sale normative în concordanță cu aceasta.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load