COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Platon va cere despăgubiri de 400 milioane de lei de la presa afiliată lui Plahotniuc

Platon va cere despăgubiri de 400 milioane de lei de la presa afiliată lui Plahotniuc

Veaceslav Platon iese la rampă după ce presa a scris că acesta s-ar pregăti să iască curînd la libertate, iar pentru asta ar fi împărțit milioane judecătorilor care ar fi admis deja rejudecarea dosarului „Moldasig”.

Fostul om de afaceri, condamnat cumulativ la 25 de ani de închisoare în dosarul furtului miliardului și cel în care este acuzat de sustragerea a sute de milioane de lei din conturile „Moldasig” susține că va acționa în judecată instituțiile de presă afiliate lui Vlad Plahotniuc și va cere despăgubiri de 400 de milioane de lei pentru difuzarea informațiilor mincinoase în ultimii patru ani, transmite tv8.md.

„Echipa juriști pregătesc inițierea unui proces la care va cere 400 de milioane de lei de la presa „afiliată lui Plahotniuc”, pentru informațiile mincinoase în adresa lui Platon mediatizate în ultimii 4 ani”, se menționează într-o postare de pe pagina de Facebook a lui Veaceslav Platon.


Platon acuză că instituțiile media menționate care ar fi distribuit informații greșite în ceea ce îl privește, s-ar face vinovate de amestec în înfăptuirea justiției.

„Insitituțiile de presă menționate care au manipulat opinia publică prin distribuirea unor știri false, sînt vinovate de amestec în procesul electoral, înfăptuirea justiției, escaladarea fricii și isteriei, de promovarea urii și fărădelegii. Asemenea acțiuni sînt inacceptabile într-un stat de drept și vor continua să fie suprimate de echipa noastră de juriști”, se mai menționează în postare.

Veaceslav Platon mai spune că că va depune o sesizare la Procuratura Generală.

„În următoarele 24 de ore, vom depune o sesizare la Procuratura Generală pe faptul amestecului în înfăptuirea justiției”, a scris Platon.

„Apropo, inițiatorul răspîndirii aceste informații false murdare este unul din foștii membri ai Curții Constituționale, car continuă să îl servească pe principalul criminal al statului”, a adăugat Veaceslav Platon.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load