Pietonii şi conducătorii auto, atenţionaţi să fie prudenţi în trafic

Pietonii şi conducătorii auto, atenţionaţi să fie prudenţi în trafic

În contextul avertizărilor meteo de cod galben de ploi, lapoviță și vînt puternic pe întreg teritoriul țării, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

Meteorologii anunță că, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic în apropierea teritoriului țării, astăzi, 8 februarie, vor cădea precipitații, ziua pe arii extinse puternice (15-20 l/m2) sub formă de ploaie, la nord ploaie și lapoviță. Totodată, se vor semnala depuneri de lapoviță pe fire și crengi, iar vîntul se va intensifica în rafale de pînă la 15-20 m/s.

În aceste condiții, pietonilor li se recomandă să evite trecerea prin apropierea copacilor, să traverseze strada doar în locuri permise și doar la culoarea verde a semaforului.

Conducătorii auto, în special cei de curse regulate de transport rutier interraional și internațional, sînt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atît în localități, cît și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încît să reușească manevra de frînare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load