Ostalep: Din ce în ce mai des, unioniștii și extremiștii vor primi un răspuns dur

Ostalep: Din ce în ce mai des, unioniștii și extremiștii vor primi un răspuns dur

Din ce în ce mai mult, unioniștii și extremiștii vor primi un răspuns dur în Moldova, deoarece nivelul de demagogie și insulte față de stat și cetățenii în parte depășește orice limită.


Acest lucru a fost declarat de către directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe al Moldovei Valeriu Ostalep, comentînd pentru emisiunea „Mecanismul de acțiune” («Механизм действия») de pe postul NTV-Moldova hotărîrea instanței care i-a dat dreptate în procesul împotriva istoricului Ruslan Șevcenko care l-a numit în mod repetat pe  Ostalep „agent plătit al Rusiei”.


Instanța a constatat că a avut loc o încălcare a dreptului lui Valeriu Ostalep la respectarea onoarei și demnității și l-a obligat pe Ruslan Șevcenco să-i ceară iertare, să scrie o dezmințire a afirmațiilor sale neîntemeiate, precum și să-i plătească un prejudiciu în valoare de circa 15 mii de lei. Valeriu Ostalep a reamintit încă o dată că o parte din acești bani vor fi transferați spitalului de psihiatrie. El și-a exprimat, de asemenea, încrederea că, în viitor nici o aiureală de această natură nu va rămîne nepedepsită.


Într-un interviu oferit în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune” de pe postul de televiziune NTV-Moldova Ostalep a declarat că sporirea numărului de plîngeri asociate cu protecția onoarei și demnității în instanțe este determinată nu atît de faptul că conștiința de sine în rîndul oamenilor este în creștere, ci de faptul că unii oameni își permit să treacă toate limitele, fapt ce impune o reacție în acest sens.


„Insolența, prostia și grosolănia au trecut deja limitele atît ale vieții personale, cît și cele ale demnității personale. Și cred că aceste lucruri sînt legate reciproc, iar oamenii nu le mai pot tolera. Dar există un alt fenomen. El este un pic din alt domeniu. Eu de asemenea cred că din ce în ce mai des și unioniști, și extremiștii vor primi un răspuns destul de dur, deoarece nivelul de demagogie, grosolănie și insulte în adresa statului nostru și a unor persoane în parte deja depășește limita, iar oamenii, cu toată toleranța lor, nu le mai pot tolera”, a specificat analistul politic.


Ostalep a calificat drept importantă crearea unui precedent pentru pedepsirea unor astfel de nemernici, menționînd că, în acest caz, numărul de astfel de procese va continua să crească în viitor cu o progresie geometrică. „Precedentul legal este calea care va fi străbătută ulterior, și întotdeauna există un pionier”, a menționat el.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load