COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ONG-urile din Moldova vor primi 11,3 milioane de euro de la UE

ONG-urile din Moldova vor primi 11,3 milioane de euro de la UE

La sfîrșitul lunii martie curent, Comisia Europeană anunța un răspuns la pandemia de coronavirus, menționîndu-se că țările din Parteneriatul Estic vor beneficia de un ajutor în sumă de 140 milioane de euro, inclusiv pentru ONG-uri.

Din cîteva au comunicat europenii, ca parte a răspunsului global la focarul de coronavirus, Comisia Europeană este alături de țările partenere din est și a realocat milioane de euro pentru cele mai imediate nevoi în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova (87 mln. euro) și Ucraina, relatează telegraph.md.

Prin același comunicat de presă, CoE a anunțat că alocă și 11,3 milioane de euro pentru organizațiile non-guvernamentale, inclusiv pentru unele asociații din Republica Moldova.


”De asemenea, Comisia a pus la dispoziție mai mult de 11,3 milioane euro pentru subvenții mici pentru organizațiile societății civile. Aceste fonduri răspund deja nevoilor imediate, prin „Mecanismul de răspuns rapid” regional, precum sprijinirea școlilor locale cu învățămînt la distanță. Pînă în vară, și ca parte a acestui pachet, Comisia va lansa „Programul de solidaritate al parteneriatului estic”, care va viza părțile cele mai afectate ale populațiilor prin sprijinul societății civile și, în special, subvenții pentru organizații locale mai mici”, transmite CoE prin intermediul unui comunicat de presă.

Săptămîna trecută, un deputat moldovean a acuzat mai multe asociații de la noi că primesc bani din alocările financiare din partea UE, însă unele ONG-uri au negat această informație și nu au recunoscut că ar primi bani din cele 87 de milioane de euro care au fost alocate Republicii Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load