O sută de incendii, izbucnite în ultimele 24 de ore

O sută de incendii, izbucnite în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în peste 100 de cazuri de stingere a focarelor de iarbă.


Un incendiu pe o suprafață extinsă a fot lichidat de salvatori ieri, 8 martie, în sectorul Botanica, strada Grenoble 130/2. Potrivit IGSU apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13.54.


La fața locului au fost trimise 3 autospeciale de intervenție care au luptat cu focul timp de trei ore pentru a opri răspîndirea. În urma arderii au fost afectat o suprafață de 15 hectare de vegetație, iar focul a obținut răspîndire și la o parcare auto aflată în preajmă. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit.


Alte incendii care au cuprins suprafețe extinse au fost înregistrate la Ialoveni, un de focul a mistuit 22 hectare de teren, Cantemir, localitatea Țolica un arderea a cuprins 15 hectare de vegetație, dar și Gotești fiind afectate 20 hectare de iarbă. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie și în localități din raioanele Glodeni, Rășcani, Dondușeni, dar și la LeovaCahul și Comrat.


Potrivit datelor IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit pentru a lichida 391 hectare de vegetație arsă în toată țara. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load